5 tips visitekaartje

5 tips voor een goed visitekaartje

Stel, je bent je eigen bedrijf net gestart en gaat op zoek naar klanten. Tijdens netwerkborrels is het handig om dan een eigen visitekaartje te hebben. Zo kun je makkelijk en snel jouw gegevens uitwisselen met potentiele klanten. Maar welke factoren bepalen de kracht van jouw visitekaartje? In deze blog geven we je 5 tips voor een visitekaartje die echt opvalt!

Tip 1: gebruik altijd de voor en achterkant
Als je aan de slag gaat met een design voor je visitekaartje, is een goed begin om na te denken wat je er precies op wilt zetten. Bij een visitekaartje heb je namelijk twee kanten waar je informatie over jou en je bedrijf op kan vermelden. Zet bijvoorbeeld op de voorkant groot je logo en op de achterkant jouw contactgegevens.

Tip 2: zorg ervoor dat je logo goed leesbaar is
Heb je al een eigen logo ontworpen of laten ontwerpen? Heel goed! Zorg ervoor dat jouw logo straalt op jouw visitekaartje. Zo is je kaartje altijd herkenbaar bij jou potentiële klant. Zorg voor een rustige achtergrond en duidelijke kleuren van jouw logo.

Tip 3: prop je kaartje niet te vol met al je contactgegevens
Heb je de neiging om je e-mail, telefoonnummer, LinkedIn, Facebook, Instagram en Twitteraccount te vermelden op jouw visitekaartje? Beter van niet..
Als er teveel mogelijkheden zijn, zal jouw potentiële klant niet weten wat de beste manier is om jou te bereiken. Houd het daarom simpel door maar een of twee mogelijkheden te vermelden.

Tip 4: zorg dat je kaartje opvalt tussen andere kaartjes (bijvoorbeeld door kleur)
Een witte achtergrond lijkt misschien een goed idee, is ook lekker neutraal, maar valt niet echt op bij jou potentiële klant. Zeker als je op een netwerkborrel bent, ontvang je vaak nog veel andere visitekaartjes. Zorg er daarom voor dat jouw kaartje een bijzonder design of een opvallende kleur heeft. Gebruik dit om de aandacht te trekken.

Tip 5: kijk naar verschillende materialen
Heb je jouw visitekaartje helemaal af? Kijk dan verder naar de verschillende materialen waarvan jouw visitekaartje gemaakt kan worden. Kies je voor een standaard papier of wil je hem misschien wel van plastic laten maken? Wil je een matte finish of moet je kaartje glanzen?

BACK